top of page
Cultuur & Kunst collage

MDT Cultuur
& Kunst

Stap uit je comfortzone en interview een onbekende senior. Zet het verhaal om in tekst en beeld, kies een rol voor of achter de schermen en schitter in de bioscoop!

Wat is MDT Cultuur & Kunst?

Stap uit je comfortzone en interview iemand die anders is dan jij. Met tips van ervaren trainers en filmmakers, ga je aan de slag om dit verhaal om te zetten in een korte film. Kies je eigen rol: ga in de spotlight als acteur of achter de schermen. Zodra de laatste scène is gefilmd, rollen wij de rode loper uit in de bioscoop. Ben jij klaar voor je filmdebuut op het grote scherm? 

Hoe ziet het programma eruit?

MDT Cultuur & Kunst bestaat uit twee delen: eerst leer je over kijken voorbij je verwachting en waarom dit volgens onze TINO methode niet alleen leuk, maar ook superbelangrijk is. Je past dit direct toe door een onbekende te interviewen over een specifiek thema, bijvoorbeeld 'een sleutelmoment in hun leven'. Onder begeleiding van een professionele schrijver en fotograaf geef je vorm aan dit verhaal, dat vervolgens gedrukt wordt in een magazine. In Deel 2 zet je dit verhaal om in een korte film. Van storyboards tot acteursregie en van kostuumkeuze tot cameravoering; alles komt aan bod. En de grande finale? Jouw film wordt vertoond in een echte bioscoop!

Waarom zou je kiezen voor MDT Cultuur & Kunst?

Ook als je geen plannen hebt om filmster te worden, biedt deze MDT een onvergetelijke ervaring. Want je leert om buiten je comfortzone te gaan, jezelf te presenteren en je in te leven in een ander. Ook hoor je verrassende verhalen van echte mensen, krijg je workshops van professionals en is er alle ruimte voor jouw creativiteit! Ook niet onbelangrijk: MDT Cultuur & Kunst is een unieke samenwerking tussen het TINO team dat Deel 1 organiseert en het team van Fablefactory. Zij begeleiden jou bij het maken van de film in Deel 2 en doen dit onder leiding van Jerry Rijstenbil, die jarenlang theaterproducent was bij de Efteling!

Check die creativiteit!

Onderstaande magazines maakten onze deelnemers over echte verhalen.

Rechts vind je een terugblik op onze activiteiten in de afgelopen 2 jaar in Zeeland.

Showtime!

Hier alvast twee videos gemaakt door onze deelnemers.

Via de knop kan je alle andere filmpjes zien die we online mogen delen.

Meedoen? Of eerst nog wat vragen?

Misschien ben je al helemaal enthousiast geworden en wil je meedoen, als jongere, school of senior? Of heb je eerst nog vragen? Stuur een berichtje naar projectleider Jerry!

bottom of page