top of page

112 MDT

Van ambulance tot zeehavenpolitie...

Bij 112 MDT onmoet jij de helden die elke dag werken aan een veiligere samenleving.

112 mdt collage

Wat is 112 MDT?

112 MDT is dé MDT gericht op hulpdiensten. Hiervoor slaan we de handen ineen met de Politie, Brandweer, Ambulance en Defensie. Deze professionals beschikken over skills die ook voor jongeren relevant zijn, zoals het omgaan met stress, goede keuzes maken en (realistische) doelen stellen. Bij ons geen saaie slides of suffe voorlichting, maar echte, diepgaande gesprekken over de ins en outs van hun werk en hoe deze lessen ook in jouw leven relevant kunnen zijn. En natuurlijk bezoeken we hun werkplek en komen in actie om ze te helpen de samenleving iets beter te maken. 

Hoe ziet het programma eruit?

112 MDT bestaat uit drie onderdelen. Eerst leren we elkaar kennen in een klimhal of andere sportlocatie. Vervolgens duik je in de wereld van de hulpdiensten. Je spreekt met echte experts en ontdekt wat zij elke dag in de strijd gooien. Maar het mooiste komt nog: in deel drie geef je iets terug. Je kiest zelf een Actie. Zoals een toffe campagne bedenken tegen hacking, een verhaal van de Politie verfilmen of geld inzamelen voor de wensambulance. Samen met je trainers en de profs die je hebt ontmoet, kies jij de Actie die het beste past. 

Waarom zou je kiezen voor 112 MDT?

Ook als je geen plannen hebt om bij een hulpdienst te gaan werken, biedt 112 MDT een onvergetelijke ervaring. Want je leert hoe je koel blijft in een stressvolle situatie en je niet laat beïnvloeden door groepsdruk. Heftige verhalen van echte mensen, maar ook veel wijze lessen, in combinatie met Actie! Dát is wat 112 MDT voor jou in petto heeft.

Check die creativiteit!

Onderstaande strips maakten de deelnemers over de echte verhalen van hulpdienstmedewerkers. Rechts vind je een terugblik op de afgelopen 3 jaar.

Meedoen? Meer weten over 112 MDT?

Misschien ben je al helemaal enthousiast geworden en wil je meedoen, als jongere, school of hulpdienst? Of heb je eerst nog vragen? Stuur een berichtje naar projectleider Maya!
bottom of page